Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز

مراسم بزرگداشت روز دریانوردی در حالی برگزار شد که مسئولان بلند پایه حوزه دریایی ارتش، سپاه، سازمان بنادر، وزارت راه، انجمن های صنفی، اتحادیه کشتیرانی ، وزارت تعاون و رفاه اجتماعی و شیلات کشور در آن حضور داشتند.

به گزارش خبرنگار تین نیوز ، سردار علیرضا تنگ‌سیری فرمانده نیروی دریایی سپاه در این مراسم ضمن اشاره به همبستگی مقتدرانه بخش‌های مختلف نیروی دریایی کشوردر تمامی حوزه‌ها، گفت: اقتدار نیروی دریایی و دریانوردی کشور در سایه حمایت‌های مقتدرانه رهبر انقلاب اسلامی شکل گرفت و نمونه بارز آن در توقیف اخیر نفت‌کش‌های کشورهایی است که نفت‌کشهای حامل سوخت ایرانی تعرض کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با بیان این که توقیف دو نفتکش ایرانی در آب‌های خلیج فارس توسط نیروی دریایی سپاه انجام شد، افزود:پیش از این یونانی‌ها نفتکش ما را به سواحل این کشور بردند و نفت آن را خالی کردند و با پررویی دادگاه حکم به توقیف آن داد.

فرمانده نیروی دریایی سپاه، ایران را کشوری ذوالبحر و دارای دریای شمال و جنوب در آن عنوان کرد و افزود: ما جزایر راهبردی در خلیج فارس داریم که مانند ناو هواپیمابر غرق شدنی نیستند.

وی با اشاره به حمایت و پشتیبانی رهبر معظم انقلاب از توقیف نفتکش آنها در آب‌های خلیج فارس افزود: در یک زمان و یک لحظه اما در دو جغرافیای متفاوت در شرایط نامساعد جوی با سرعت وزش ۲۷ نات که بالگرد امکان راپل نداشت این دو نفتکش را توقیف کردیم. یکی از آنها در هرمزگان و دیگری در استان بوشهر بود.

 سردار دریایی سپاه با تاکید بر دریافت ۴ هزار پیام مردمی در پی توقیف کشتی استینا یادآور شد: علاوه بر حمایت مردم یکی دیگر از عوامل اقتدار ما نیروی دریایی قدرتمند ما است که در مقابل دشمن ایستاده است.

تنگسیری دیگر عامل اقتدار نیروی دریایی سپاه را دانش بنیان بودن اقتصاد دریایی دانست و گفت: قایق‌های پرسرعت سپاه امروز در داخل ساخته می‌شوند. دو فروند نفتکش تولید داخل به ونزوئلا تحویل دادیم.

به گفته وی امروز در تنگه هرمز و به عنوان نمایندگان مردم هر شناوری تردد می‌کند از آنها سوال می‌کنیم و آنها پاسخ می‌دهند؛ مجبورند جواب بدهند چون آبراهه ورودی و خروجی در اختیار ما است.

نیروی دریایی ارتش با کج‌خلقی دریایی مقابله می‌کند

شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش در همایش گرامیداشت روز جهانی دریانوردی با گرامیداشت دریانوردان جان باخته سانحه سانچی گفت: این دریانوردان تا آخرین لحظه جان خود ایستادند گرچه می‌دانستند جان خود را فدا خواهند کرد.

وی با اشاره به اسکورت مستقیم و غیرمستقیم کشتی‌های تجاری توسط ناوشکن‌های نیروی دریایی ارتش افزود: این در حالی است که نیروهای ما در اقیانوس هند و نزدیکی دشمنان مستقر هستند و با اقتدار امنیت را برقرار می‌کنند.

دریادار ایرانی در بخش دیگری از سخنان خود با یاداوری این مهم که سربازان مردم در نیروی دریای ارتش با هرگونه کج خلقی دریایی با اقتدار مبارزه می‌کند. کمک رسانی سربازان نیروی دریایی ارتش به سایر شناورهایی که در دریا گرفتار می‌شوند قابل تقدیر است اگرچه شناورهای آن کشور در محل حضور دارند اما اقدامی در یاری هموطنان خود نکرده و این نیروهای دریایی با غیرت ایرانی هستند که به آنها کمک می کنند.

امیرسردار ایرانی با تاکید بر اینکه سربازان نیروی دریایی ارتش در هر اقیانوسی که لازم باشد حاضر می‌شوند تصریح کرد: ایرانی‌ها فقط و فقط حافظ صلح هستند و خواهان جنگ نیستند جز در مواقعی که دشمنان کشور ما بیش از قد و قواره خود سخنی بر لب جاری کنند.

محمدرضا مدرس خیابانی نیز درادامه همایش گرامیداشت روز جهانی دریانوردی با بیان اینکه حضور کشتیرانی کشورمان در اقصی نقاط دنیا سبب می‌شود تا قدرت دریایی ایران به رخ قلدران و مدعیان ابرقدرت در دنیا کشیده شود، گفت: شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران چهاردهمین شرکت کشتیرانی دنیا است که محموله‌های کانتینری، فله و جنرال کارگو را حمل کرده و در زمینه بانکرینگ نیز به رغم تمامی تحریم‌ها و محدودیت‌ها و در دوران فراگیری کووید نوزده فعال بوده و هست.

مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران به شکسته شدن رکورد جابجایی کالا در سال گذشته در زمان پاندمی کروان اشاره داشت و تاکید داشت: سال گذشته ۲۷ میلیون تن کالا از طریق بخش حمل ونقل دریایی جابجا شد که نسبت به سال قبل آن ۴۱ درصد رشد نشان داد.

مدرس خیابانی با بیان این مطلب که به حمل این محموله‌ها با ۱۴۶ فروند کشتی اقیانوس‌پیما انجام گرفت، افزود: انتظار می‌رود در سال جاری نیز رکوردهای خوبی شکسته شود به گونه‌ای که سه ماهه ابتدایی امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته‌ایم.

وی در ادامه سخنان خود در همایش روز دریانورد با اشاره به این مهم که در سال ۱۳۹۸ تعداد ۶۷۰ نفر از دریانوردان ما خارجی بودند که در سال ۱۴۰۰ به ۳۸۰ نفر کاهش یافت اما با افتخار می توان اعلام کرد، تمامی دریانوردان حاضر بر عرشه شناورهای ما از اتباع ایرانی هستند.

مدیرعامل کشتیرانی با بیان اینکه ۸۰۰ نفر از علاقه مندان به دریانوردی سال گذشته در کشتیرانی جمهوری اسلامی جذب شدند، گفت: در دو سال گذشته با وجود مشکل کووید نوزده اقدامات خوبی در حوزه کشتیرانی صورت گرفت اما با کاهش این بیماری بار دیگر امکان همراهی خانواده‌های دریانوردان در سفرهای تجاری فراهم شد.

او به قرارداد خرید ۴ فروند شناور برای کشتیرانی دریای خزر اشاره کرد و ادامه داد: برای ساخت دو فروند شناور رو- رو و دو فروند شناور جنرال کارگو با سازنده داخلی به توافق رسیده‌ایم و قرارداد ان نیز در چند ماه گذشته به امضا رسید و ظرف دو سال آینده به کشتیرانی تحویل خواهد شد. با تحویل این کشتی‌ها ۱۶ درصد به ظرفیت کشتیرانی خزر افزوده می‌شود.

خرید ۴ فروند شناور اقیانوس پیما و تعمیر همه کشتی‌ها در کارگاه‌های کشتی سازی داخلی

وی در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: در سال سال تولید، دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین، شرکت‌های فناوری ما با همکاری شرکت‌های دانش بنیان داخلی مانع هرگونه حمله سایبری و خرابکارانه به زیرساخت‌های ارتباطاتی کشتیرانی شدند.

کشتی ایرانی توقیف شده در یونان آزاد شد

علی‌اکبر صفایی نیز مراسم گرامیداشت روز جهانی دریانورد با بیان اینکه کشتی ایرانی توقیف شده در یونان آزاد شده است، گفت: این کشتی در حال حرکت به سمت کشتی خارجی برای دریافت محموله نفتی خود به صورت کشتی به کشتی است.

او با اشاره به دزدی‌های دریایی طی سال‌های اخیر و حضورمقتدرانه نیروهای دریایی سپاه و ارتش در جهت رفع این مساله تاکید داشت: در حال حاضر نیروهای نظامی دریایی کشور امنیت تمام شناورهای داخلی و خارجی را تأمین می‌کنند.

معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: دریانوردان ایرانی در سال‌های گذشته تحت تحریم‌ها و مخاطرات متعدد با شجاعت و رشادت به فعالیت خود ادامه داده‌اند. در کشور به ۵ هزار نیروی افسر در بخش کشتیرانی نیاز هست، با توسعه بخش آموزش باید برای رفع نیاز نیروی انسانی متخصص اقدام شود.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی یکی دیگر از نیازهای جدی بخش کشتیرانی کشور را نوسازی و توسعه ناوگان دانست و گفت: در حال حاضر برای توسعه و نوسازی ناوگان به ساخت و خرید ۱۵۰ فروند شناور در سال نیاز است تا تجارت دریایی کشور پویا شود. اما کشتیرانی ملی یکی از ابزارها و مؤلفه‌های اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران است که باید نسبت به توسعه آن اقدام کرد.

صفایی به بازیابی کریدور شمال- جنوب با توجه به نیاز در همکاری با روسیه، گفت: به همین منظور در دریای خزر باید ناوگان در بخش‌های مختلف به ویژه کشتی‌های رو- رو افزایش ظرفیت پیدا کند چرا که بخش زیادی از تجارت دریایی به توسعه این ناوگان منوط می‌شود

 

صفایی با بیان اینکه هر دریانوردی برای حضور در حوزه دریایی باید از دانشگاه به این بخش راه پیدا کند، گفت: با وجود ظرفیت‌های خالی دانشگاه‌هی در بخش آموزش عالی کشورمان متاسفانه تعداد پذیرفته شدگان در رشته های دریانوردی قبل توجه نیست چراکه از ظرفیت‌ اموزشی برای تربیت دریانوردان جوان به خوبی استفاده نمی‌شود.

 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: روز دریانوردی کشتیرانی تین نیوز نیروی دریایی سپاه خلیج فارس نیروی دریایی نیروی دریایی روز دریانوردی کشتی سانچی نیروی دریایی سپاه نیروی دریایی ارتش نیروی دریایی سپاه جمهوری اسلامی نیروی دریای فروند شناور سال گذشته کشتی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۴۶۱۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۸۰ درصد نیاز ناوگان دریایی در داخل تأمین می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا مدرس خیابانی در نشست ویژه مدیران ارشد ارگان‌های دریایی، با تاکید بر اینکه تحقق سیاست‌های ابلاغی کلی توسعه دریامحور و منویات مقام معظم رهبری در این زمینه، نیازمند سرعت بخشیدن به اقدامات لازم از سوی تمام ارگان‌ها و دستگاه‌های مربوطه است، خاطرنشان کرد: مهمترین مساله برای پیاده سازی دقیق فرامین مقام معظم رهبری در حوزه توسعه دریامحور، تعیین فرماندهی و متولی واحد برای بخش دریایی کشور است؛ چراکه در این صورت، دستیابی به اهداف سیاست‌های کلی توسعه دریا محور ممکن و میسر خواهد شد.

وی در خصوص اقدامات کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران برای تحقق ابلاغیه مقام معظم رهبری، تصریح کرد: گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران تمام همت خود را بر این گذاشته تا با بهره‌گیری از توانمندی ساخت داخل، زمینه را برای توسعه ناوگان فراهم آورد؛ به خصوص اینکه تجربه مثبت تولید سوخت کم سولفور در داخل کشور ثابت کرد هر چه توانایی تولید داخل بیشتر باشد، خارجی‌ها مجالی برای ایجاد مانع بر سر راه ناوگان نخواهند داشت.

بهره‌گیری واقعی از توان تولید داخل

مدرس خیابانی ادامه داد: زمانی که در سال ۲۰۲۰ میلادی، سازمان جهانی دریانوردی (IMO) ممنوعیت استفاده از سوخت‌های با سولفور بالا را اجرا کرد، کشورهای خارجی از فروش سوخت کم سولفور به ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران امتناع می‌کردند، اما پس از اینکه مطمئن شدند این سوخت به همت دست‌اندرکاران پالایشگاهی و وزارت نفت در داخل تولید شد و تمام نیاز ناوگان را پوشش داد، به این صرافت افتادند که سوخت کم سولفور را مجدد به ایران بفروشند و در اختیار ناوگان کشتیرانی کشور قرار دهند.

وی افزود: این تجربه نشان می‌دهد هر جا توان ساخت داخل وجود داشته باشد، خارجی‌ها توان ایجاد مانع ندارند؛ بنابراین کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران بیش از پیش بر استفاده از تولیدات داخلی تأکید ورزیده و این سیاست را به عنوان یک اصل محوری در سیاستگذاری‌های خود اعمال می‌کند.

مدیرعامل گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در ادامه خاطرنشان کرد: هم اکنون بیش از ۸۰ درصد نیاز جاری ناوگان در داخل تأمین می‌شود که طی آن از خروج بیش از ۳۰۰ میلیون دلار ارز از کشور جلوگیری به عمل می‌آید.

نوسازی ناوگان کشتیرانی در مدت ۱۰ سال

وی با اشاره به ضرورت راهبردی نوسازی ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، یادآور شد: طی سال گذشته با تصویب شورای عالی صنایع دریایی که از سوی رئیس جمهور ابلاغ شد، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و شرکت ملی نفتکش مکلف شدند طی مدت ۱۰ سال، دست به نوسازی ناوگان زده و عمر ناوگان را به زیر ۱۰ سال برسانند.

مدرس خیابانی ادامه داد: در مجموع قرارداد ساخت ۱۰ فروند شناور به ارزش ۸۶ میلیون دلار با سازندگان داخلی منعقد شده و مذاکره برای عقد قرارداد ساخت ۴ فروند شناور دیگر به ارزش تقریبی ۷۵ میلیون دلار در دستورکار قرار دارد.

نخستین شناور خزر کلاس داخلی امسال تحویل می‌شود

وی این مهم را آزمونی مهم برای سازندگان داخلی ارزیابی کرد و گفت: مطمئن هستیم که با وجود برخی تأخیرهای صورت گرفته، صنعت کشتی‌سازی داخلی از عهده این مهم بر خواهد آمد و در سال جاری نخستین شناورهای خزر کلاس در شمال کشور تحویل ناوگان خواهند شد.

مدیرعامل گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران از دیگر اقدامات این مجموعه برای تحقق سیاست‌های توسعه دریامحور را، تلاش برای ایجاد شبکه لجستیکی از سوی این شرکت دانست و ادامه داد: برای توسعه بخش ریلی، ۴۸۸ دستگاه انواع واگن به ارزش ۱۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال از تولیدکنندگان داخلی خریداری شده است ضمن اینکه در کنار این اقدام، ۱۵۰ دستگاه کامیون و کشنده نیز از خودروسازان داخلی خریداری شده که به مرور در شبکه حمل و نقل جاده‌ای وارد خواهند شد.

افزایش جابجایی بار در بندر چابهار

وی با بیان اینکه گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران ۱۴۱ فروند شناور در اختیار دارد که در اقصی نقاط جهان از بنادر شرقی تا غربی دنیا در حال تردد هستند، بر ضرورت فعال‌سازی بیشتر بندر چابهار و کریدور شمال - جنوب تاکید کرد و افزود: فعال‌سازی کریدور شمال-جنوب یکی از مهم‌ترین برنامه‌های کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران است که طی آن موفق شدیم ۶۵ هزار TEU کانتینر را در بندر چابهار به عنوان یکی از حلقه‌های مهم کریدور جابه‌جا کنیم که این رقم طی سال جاری به ۱۰۰ هزار TEU ارتقا خواهد یافت.

مدرس خیابانی ادامه داد: در عین حال، با سرمایه گذاری ۱۰ میلیون دلاری شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در بندر سالیانکای روسیه، حمل بار در قالب کریدور شمال - جنوب با حضور عوامل ایرانی، فعالیت چشمگیری داشته است.

تمام دریانوردان ایرانی هستند

وی با اشاره به بند ۶ ابلاغیه توسعه دریامحور در خصوص توسعه سرمایه انسانی نیز گفت: نخستین بار از زمان تأسیس کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، تمام دریانوردان شاغل در این ناوگان، ایرانی هستند همچنین ۵۰۰ نفر از جوانان مستعد در حال آموزش در مؤسسه آموزشی گروه کشتیرانی هستند که به تدریج در خدمت ناوگان درخواهند آمد.
خرید دستگاه شبیه ساز آموزش دریانوردی به منظور تقویت نظام آموزشی کشتیرانی

مدرس خیابانی ادامه داد: برای بهبود آموزش دریانوردان نیز مجموعه دستگاه‌های شبیه ساز در مؤسسه آموزشی کشتیرانی نصب شده‌اند که در منطقه مشابه ندارند و در اختیار نظام آموزشی کشور قرار گرفته‌اند.

مدیرعامل کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره بر ضرورت کمک به ناوگان حمل فله داخلی و حفظ آن اشاره و تصریح کرد: آماده هستیم بر اساس قیمت‌های رقابتی، حمل کالاهای اساسی را بر عهده بگیریم؛ چرا که هم اکنون سهم ما در این زمینه تقریباً صفر است.

وی همچنین آسان‌سازی دستورالعمل‌ها از سوی دستگاه‌های نظارتی را لازمه رونق ترانزیتی کشور دانست و گفت: نظام اداری کشور باید در این خصوص اقدامات لازم را اجرایی کند تا شاهد افزایش حجم ترانزیت از کشور باشیم.

کد خبر 6099749

دیگر خبرها

  • بیش از ۸۰ درصد نیاز ناوگان دریایی در داخل تأمین می‌شود/تمام دریانوردان ایرانی هستند
  • بیش از ۸۰ درصد نیاز ناوگان دریایی در داخل تأمین می‌شود
  • جزئیات تماس آمریکایی‌ها با ناو ایرانی!
  • هیئت علمی و پژوهشی ارتش به قطب جنوب اعزام می‌شود
  • اعزام هیئت علمی ـ پژوهشی نیروی دریایی ارتش به قطب جنوب
  • حرکت بر لبه فناوری، راهبرد ارتش برای مقابله با تهدیدات مدرن است
  • آماده‌باش ارتش یمن در محاصره دریایی رژیم اسرائیل
  • آماده‌باش ارتش یمن در تکمیل حلقه محاصره دریایی رژیم صهیونیستی
  • ماموریت در نیمکره جنوب زمین
  • سانحه برای هواناوهای ارتش آمریکا و جراحت ۳۰ ملوان و تفنگدار دریایی